Boende

I West Kelowna bor jag hos min syster och hennes familj.

I Banff har jag bokat rum på Red Carpet Inn, mitt i stan och nära till allt. Gångavstånd från/till Greyhounds terminal. Åtminstone med mina mått mätt. Se hotellets bildspel här!

I San Francisco har jag för tredje gången valt The Mosser i hörnet Market/Forth Street.
The Mosser var fullt när jag satte igång och leta hotell och jag bokade in mig på Super 8 Union Square San Francisco, se även hotellets hemsida.

Med tanke på bokningsläget i San Francisco i slutet av september trodde jag att jag var ”stuck” med ”superåttan”, men så kom det plötsligt upp ett rum på The Mosser, som dessutom har ett totalpris på 600 kronor under det jag hade på Super 8, så jag högg direkt. Jag vill verkligen helst bo på The Mosser.

Den rumskategori jag valt har inte dusch och toalett på rummet, men det är inget problem. Det har aldrig varit kö till något och det är få rum som delar. Viktigast är ändå att det är rent och det är det verkligen så det är absolut inget att dra sig för att vara utan dusch och toalett på rummet. Handfat finns.

Det är stor åtgång på rummen i San Francisco under den period då jag ska vara där. Tipset är att det är något större jippo och att priserna blir där efter. Dollarn är dessutom dyr och San Francisco är en världsstad och de tar betalt där efter. Vid påsk betalade jag alldeles ovanför 500 kronor per natt. Då var det rabatt på rabatt och ingen återbetalning eftersom priset var a la special. Rabatten var 10 % för att jag är medlem på Hotels.com och sedan 10 % ovanpå det för att jag hade en rabattkupong – då fick jag bort 10:e natten via Hotels.com som är gratis. Under aktuell period kostar rummet just nu det fyrdubbla och det tänker jag verkligen inte betala. Tillgång och efterfrågan styr priset.

Om det här med prissättning: När jag bodde på The Mosser sommaren 2010 kom den ner en man i receptionen och frågade varför han fått ett högre pris än kompisen. Receptionisten frågade om de hade bokat samtidigt. Det hade de inte och svaret blev att hotellchefen var inne i rullarna och ändrade priserna upp och ner fem gånger om dagen.

Jag kan inte med säkerhet säga att det är så, men jag märker en tendens till att priserna går upp på kvällarna. Då är folk hemma och sitter och donar med sina resor. På dagtid jobbar trots allt de flesta och då är efterfrågan mindre och därför blir priset lägre.