Lägg namnet Liam Moore på minnet

nyhet_150926_2

Liam Arthur Moore, född i Nanaimo på Vancouver Island sommaren 2005.
Vi har bergsäkert en blivande stjärna i hockeyrinken här.

Tyvärr fick jag aldrig under dagarna i Kelowna se systersonen Liam spela hockey. I lördags förra veckan var det träning, men eftersom han redan är uttagen till laget skulle han inte vara med på just den träningen. Idag hade han däremot match och det gick bra. Inte förlust i alla fall. 4-4 slutade den Liam gjorde själv två mål.

Bilden här bredvid kom från min syster innan de skulle åka iväg till dagens match. Grabbarna är 10-11-12 år och de kommer till match på lokal nivå som om de vore på väg till en OS- eller VM-final. Det är alldeles fantastiskt att se måste jag säga.

På planet mellan San Francisco och Vancouver förra veckan var det med ett ungdomslag och de kom alla likadant klädda och uppförde sig mycket exemplariskt. Jag hörde att de noterades av många medresenärer och det här med hockey är verkligen otroligt stort i Kanada. Resenärerna talade sinsemellan om hur trevliga de såg ut och hur viktigt det är att de får komma ut och tävla. Grabbarna kändes som stora samtalsämnet på planet.

På matchen mellan Kelowna Rockets och Vancouver Giants i lördags kom det in ett gäng ungdomar också. Kostym. De såg så trevliga ut och var så väluppfostrade.

På tal om väluppfostrade så var Liam med några svenska kompisar på studiebesök i skolan när han och hans mamma var hemma i Sverige senast. Han trodde inte sina ögon och öron och sammanfattande det hela med ”de gör ju precis som de vill här”.